|
|
| POSTOJI LI BOG? | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
mossad21 admin
Broj postova : 127 Age : 49 Lokacija : Vukovar Posao/Hobi : Đabalebaroš Registration date : 09.05.2008
| Naslov: Re: POSTOJI LI BOG? sub svi 10, 2008 3:56 am | |
| odlicna prica to sam vec cuo jako mi se svidja to je ono cemu se ateisti i vjernici svadjaju npr kad sam ja1995 bio u milkanu jedan mladi svecenik je rekao meni da bog postoji a ja sam uzvratio da ne nisam ga vidio a on me je upitao tada a vjetar njega osjetis ja sam mu odgvorio da je vjetar mijesanje toplih i hladnih fronti te da je to cista fizika a jednom sam i ja na kraju povjerovao | |
| | | nefertiti
Broj postova : 3 Registration date : 10.05.2008
| Naslov: Re: POSTOJI LI BOG? sub svi 10, 2008 5:53 am | |
| - mossad21 je napisao/la:
- odlicna prica to sam vec cuo jako mi se svidja
to je ono cemu se ateisti i vjernici svadjaju npr kad sam ja1995 bio u milkanu jedan mladi svecenik je rekao meni da bog postoji a ja sam uzvratio da ne nisam ga vidio a on me je upitao tada a vjetar njega osjetis ja sam mu odgvorio da je vjetar mijesanje toplih i hladnih fronti te da je to cista fizika a jednom sam i ja na kraju povjerovao Bravo, nisi pogriješio. | |
| | | mossad21 admin
Broj postova : 127 Age : 49 Lokacija : Vukovar Posao/Hobi : Đabalebaroš Registration date : 09.05.2008
| Naslov: Re: POSTOJI LI BOG? sub svi 10, 2008 7:38 am | |
| e trebalo je dugo vrijemena da shvatim neke stvari u zivotu al napokon i ja shvatih | |
| | | patriot_1
Broj postova : 7 Registration date : 23.05.2008
| Naslov: Re: POSTOJI LI BOG? pet svi 23, 2008 1:03 am | |
| William Shakespeare, rekao je prije smrti: "Predajem svoju dušu u ruke Boga, moga Stvoritelja, potpuno vjerujuci u Isusa Krista, svog Spasitelja."
Lew Wallace takoder je namjeravao objaviti knjigu kojom bi pobio Kristovo bozanstvo i Njegovo uskrsnuce, ali je završio kao vatreni branitelj kršcanstva u svom poznatom romanu Ben Hur
Johann Wolfgang von Goethe nazvao je Isusa 'bozanstvenim... Svetim Covjekom', napisavši:''Ako se Bozanstvo ikada prikazalo na Zemlji, bilo je to u osobi Isusa Krista.''
Lav Tolstoj...Povjerovao sam u doktrinu o Isusu i cijeli je moj zivot dozivio iznenadnu promjenu - zivot i smrt prestali su biti zli. Umjesto ocaja, okusio sam zadovoljstvo i srecu koju smrt ne moze oduzeti.''
C.S. Lewis. "I believe in Christianity as I believe that the Sun has risen: not only because I see it, but because by it I see everything else."
Oscar Wilde: "How else but through a broken heart may Lord Christ enter in"
Francis Bacon: "There was never law or sect, or opinion did so much magnify goodness, as the Christian religion doth. "
Blaise Pascal: "Bog je u srcu svakog covjeka ostavio prostor koji ne moze biti ispunjen od nikakvog stvorenja nego jedino od Boga kroz Isusa Krista."
Abraham Lincoln:"I am profitably engaged in reading the Bible. Take all of this Book that you can by reason and the balance by faith, and you will live and die a better man. It is the best Book which God has given to man. " ------------------------------------------------------------------- Pozdrav svima ,,, | |
| | | Sephirot_Ha_LUX
Broj postova : 7 Lokacija : Zagreb Posao/Hobi : Occult, mystic & magic Registration date : 08.06.2008
| Naslov: Re: POSTOJI LI BOG? ned lip 08, 2008 5:51 am | |
| - patriot_1 je napisao/la:
- William Shakespeare, rekao je prije smrti: "Predajem svoju dušu u ruke Boga, moga Stvoritelja, potpuno vjerujuci u Isusa Krista, svog Spasitelja."
Lew Wallace takoder je namjeravao objaviti knjigu kojom bi pobio Kristovo bozanstvo i Njegovo uskrsnuce, ali je završio kao vatreni branitelj kršcanstva u svom poznatom romanu Ben Hur
Johann Wolfgang von Goethe nazvao je Isusa 'bozanstvenim... Svetim Covjekom', napisavši:''Ako se Bozanstvo ikada prikazalo na Zemlji, bilo je to u osobi Isusa Krista.''
Lav Tolstoj...Povjerovao sam u doktrinu o Isusu i cijeli je moj zivot dozivio iznenadnu promjenu - zivot i smrt prestali su biti zli. Umjesto ocaja, okusio sam zadovoljstvo i srecu koju smrt ne moze oduzeti.''
C.S. Lewis. "I believe in Christianity as I believe that the Sun has risen: not only because I see it, but because by it I see everything else."
Oscar Wilde: "How else but through a broken heart may Lord Christ enter in"
Francis Bacon: "There was never law or sect, or opinion did so much magnify goodness, as the Christian religion doth. "
Blaise Pascal: "Bog je u srcu svakog covjeka ostavio prostor koji ne moze biti ispunjen od nikakvog stvorenja nego jedino od Boga kroz Isusa Krista."
Abraham Lincoln:"I am profitably engaged in reading the Bible. Take all of this Book that you can by reason and the balance by faith, and you will live and die a better man. It is the best Book which God has given to man. " ------------------------------------------------------------------- Pozdrav svima ,,, -Ovdje laži i neistine ima i previše......kao što sam na net.hr-u otvorio jednom temu, da li cilj opravdava sredstvo? Ako je laž grijeh, da li je laž u cilju obraćivanja i kristijaniziranja također grijeh? -Kako me cijelo kršćanstvo podsjeća na priču o zlatnom teletu...idolopoklonstvo. | |
| | | Sephirot_Ha_LUX
Broj postova : 7 Lokacija : Zagreb Posao/Hobi : Occult, mystic & magic Registration date : 08.06.2008
| Naslov: Re: POSTOJI LI BOG? ned lip 08, 2008 5:56 am | |
| Da, nepobitno je da Bog postoji, problem nastaje u ljudskoj domeni, ne u višim sferama, jer bilo je velikih ljudi na svijetu u pokazali puteve Božanske slave, no ostatak, 98% ljudske populacije je samo htjelo izvući korist i monopolizirati duhovnost koju je nemoguće monopolizirati te sve navući na svoje vjerovanje što rade danas ponajviše kršćani (ali se ne može reći da rade samo oni...vidio sam i druge zajednice poput nekih muslimana i nekih istočnjačkih zajednica. ošto osobno odlazim raznim zajednicama istraživajući ponašanje, vjerovanja itd. takve stvari osjetih i na vlastitoj koži no srećom imam soli u glavi pa me se ne može samo tako obrlatiti). | |
| | | mossad21 admin
| Naslov: Re: POSTOJI LI BOG? sri lip 11, 2008 4:06 am | |
| Sephirot_Ha_LUX po jenoj stvari si u pravu za krscanstvo tj to sto kazes klanjanje baalu ima istine Bog je rekao neklanjajte se idolima nepravite meni nikakav lik -Kako me cijelo kršćanstvo podsjeća na priču o zlatnom teletu...idolopoklonstvo. dobro receno danas se prave kojekakvi kipovi tu se slazem Sephirot_Ha_LUX Da, nepobitno je da Bog postoji, problem nastaje u ljudskoj domeni, ne u višim sferama, jer bilo je velikih ljudi na svijetu u pokazali puteve Božanske slave, no ostatak, 98% ljudske populacije je samo htjelo izvući korist i monopolizirati duhovnost koju je nemoguće monopolizirati te sve navući na svoje vjerovanje što rade danas ponajviše kršćani (ali se ne može reći da rade samo oni...vidio sam i druge zajednice poput nekih muslimana i nekih istočnjačkih zajednica. ošto osobno odlazim raznim zajednicama istraživajući ponašanje, vjerovanja itd. takve stvari osjetih i na vlastitoj koži no srećom imam soli u glavi pa me se ne može samo tako obrlatiti).
sad malo ja
gledaj moje shvacanje je da ima boga osobno sam katolik ali upravu si kad kazes monopolizirati e tu je velika greska i krscana i muslimana i zidova i ostalih religija jer se odvajaju od Boga vjerski vodje misle samo o novcu as ne vise o vjernicima ali ima i dobrih svecenika u svim religijama koji brinu za svoj narod | |
| | | Sephirot_Ha_LUX
| Naslov: Re: POSTOJI LI BOG? sub lip 14, 2008 5:51 am | |
| - mossad21 je napisao/la:
- Sephirot_Ha_LUX po jenoj stvari si u pravu za krscanstvo tj to sto kazes klanjanje baalu ima istine Bog je rekao neklanjajte se idolima nepravite meni nikakav lik
-Prvo, klanjanje idolima je nedopustivo, klanjanje formi kroz koju vidiš i prepoznaješ Boga ....hmmm, to je već diskutabilno. -Drugo, tematika Ba'al -a. Ono što najviše kršćani rade je da spominju Ba'ala kao nekakvo sotonino ime ili demona ili štatijaznam koju glupost. Realnost i činjenice su daaaaaleko drugačije. Prvenstveno moramo gledati izvor riječi Ba'al što nema veze s sotonizmom s kojim se povezalo tek u mračnom srednjem vijeku prepunom neznanja, predrasuda i praznovjerja. Ba'al (בעל Bet-Ain-Lamed, 2+70+30) je semitska riječ za GOSPODARA. Te se ne na jednom mjestu naziva Boga Ba'al-om. Ali Ba'al nije samo kao ime nekog Boga ili božanstva, ono se odnosi i na titulu poput u hrvatskom jeziku Bogataš je osoba koja je bogata no ta riječ sadrži u sebi riječ bog. B.Klaić u svojem riječniku stranih riječi navodi Atašej kao službenu osobu što bi se moglo odnositi i na velikaša u ono doba. Sotoniziranje drugih božanstvava je očigledna stvar. Iako, naravno, određeni demonski oblik bi mogao postojati s tim imenom jer su ljudi mnogo snage dali i moguće da su stvorili takvo biće u nekoj nefizičkoj sferi. http://en.wikipedia.org/wiki/BaalZnači Ba'al kao takav nema nikakve veze s nikakvim demonom osim u glavama vjernika neznalica koji stavljaju vjerovanje ispred znanja, razuma, logike, činjenica. - mossad21 je napisao/la:
-Kako me cijelo kršćanstvo podsjeća na priču o zlatnom teletu...idolopoklonstvo. dobro receno danas se prave kojekakvi kipovi tu se slazem Sephirot_Ha_LUX -To što se rade kipovi, to je nevažno....ima tako prekrasnih umjetničkih oblika, pa tako i povjesnih (poput onog kipa Buddhe kojeg su oni fanatički vjernici digli u zrak prije par godina....čisti vandalizam i kulturocid). Drugo je kad se ideš klanjat nekom kipu, pa bio to čak i tijelo čovjeka na križu...to jest idolopoklonstvo. - mossad21 je napisao/la:
- Da, nepobitno je da Bog postoji, problem nastaje
u ljudskoj domeni, ne u višim sferama, jer bilo je velikih ljudi na svijetu u pokazali puteve Božanske slave, no ostatak, 98% ljudske populacije je samo htjelo izvući korist i monopolizirati duhovnost koju je nemoguće monopolizirati te sve navući na svoje vjerovanje što rade danas ponajviše kršćani (ali se ne može reći da rade samo oni...vidio sam i druge zajednice poput nekih muslimana i nekih istočnjačkih zajednica. ošto osobno odlazim raznim zajednicama istraživajući ponašanje, vjerovanja itd. takve stvari osjetih i na vlastitoj koži no srećom imam soli u glavi pa me se ne može samo tako obrlatiti).
sad malo ja
gledaj moje shvacanje je da ima boga osobno sam katolik ali upravu si kad kazes monopolizirati e tu je velika greska i krscana i muslimana i zidova i ostalih religija jer se odvajaju od Boga vjerski vodje misle samo o novcu as ne vise o vjernicima ali ima i dobrih svecenika u svim religijama koji brinu za svoj narod -To je točno što si rekao | |
| | | mysterious_girl
Broj postova : 16 Lokacija : Zagreb Posao/Hobi : studentica, savjetnica Registration date : 09.06.2008
| Naslov: Re: POSTOJI LI BOG? sri lip 18, 2008 2:53 pm | |
| Postoji, na kraju krajeva, netko nas je morao stvoriti, neka vise sila, razno razne religije, tumace to na razlicite nacine, no sve je to u osnovi isto, da, Bog postoji! | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: POSTOJI LI BOG? | |
| |
| | | | POSTOJI LI BOG? | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|