mossad21
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Početna stranicaLatest imagesPretraľnikRegistracijaLogin

Metanoja = OBRAĆENJE!

Go down 
4 posters
Autor/icaPoruka
patriot_1

Broj postova : 7
Registration date : 23.05.2008

Metanoja = OBRAĆENJE! Empty
PostajNaslov: Metanoja = OBRAĆENJE!   Metanoja = OBRAĆENJE! Emptypet svi 23, 2008 1:40 am

Metanoja je Grčka riječ a označava obraćenje što bi ga bilo ,,,potpun preokret u mislima,riječima i djelima!
Isus ne kaže "Budi dobar pa ću te voljeti!"
Nego "Ja te volim,i sad , molim te budi dobar!"
Neki od nas su išli nekim svojim putevima,,,kao djeca možda vjerovali ali onda se na našem putu izgubila vjere,izgubili smo Boga a onda -nužno i vjeru!U koga vjerovat ako misliš da Bog ne postoji?
Sjetih se knjige koja mi je dosta pomogla u mom traženju istine:"Postoji li Bog!" od Hansa Kunga!
Super je za one koji vole filozofirati ali koji znaju misliti i ne vjeruju -slijepo!Dakle,,,kao mladić potražih Boga(opet,virova san ka dite) i rekoh Mu"Ako postojiš,molim te objavi mi se,daj mi znak,da te vidim,čujem ili osjetim!"I to se dogodilo.Bog mi se objavio i odtad sam vjernik.To je moja metanoja,moje obraćenje!
A poslije toga,s godinama ,dogodilo se puno susreta sa Bogom.
On JEST!I dobro je da je.Nismo sami,,,nije sve gotovo kad ovaj život FINI!(završi)!
Kakvo jhe vaše iskustvo sa Bogom.
žKako ste postali vjernici?Od malih nogu odgojeni da Bog jest pa povjerovali ili doživjeli neki dramatičan zaokret,neki susret sa Bogom,,,sa uskrslim Isusom?
Pozdrav,,BVB! Question
[Vrh] Go down
mossad21
admin
mossad21

Male
Broj postova : 127
Posao/Hobi : Đabalebaroš
Registration date : 09.05.2008

PostajNaslov: Re: Metanoja = OBRAĆENJE!   Metanoja = OBRAĆENJE! Emptypet svi 23, 2008 2:43 am

malo drugacije mene nisu moji ucili nista o Bogu sam sam to uspio t.j Bog mi je dao tu milost da ga upoznam
kada mi je bilo najteze kad sam bio na dnu
ni ja sam nisam ocekivao ali sam probao moliti i molio sam danima
bas sam molio devetnicu Bozanskom milosrdju kad sam je zavrsio deveti dan iako nisam bio krsten
niti sam imao pojma previse i krscanstvu taj tren sam bio kao da me je netko zalio mlakom vodom
bilo je to predivno iskustvo
poslije toga sam krsten i krizman
ali opet zastranih ali Bog se je pobrinuo da se vratim na njegov put
uvijek Bog ima nacina da te vrati
i od tada idem ali ne bas 100% Bozjim putem ali idem
jer shvatih da je Bog pravi lik frjercina i prijatelj kakvog nemozes naci
[Vrh] Go down
http://www.udpnhbdr.hr
patriot_1

PostajNaslov: Re: Metanoja = OBRAĆENJE!   Metanoja = OBRAĆENJE! Emptypet svi 23, 2008 3:25 am

<table cellSpacing=0 cellPadding=0 border=0><tr><td>Oslobodio sam se pakla droge! (Mario Bandic)</TD></TR></TABLE>

Budim se u sobi s bilim lancunima. Osjećam gorčinu u ustima i vrtoglavicu. Prvo što me interesira jepogled na prozor. Nema rešetaka, odmasan mirniji. Gledam zavijene ruke. Po kozna koji put nakon heroina i alkohola isika sam ruke zileton. Ulaskom medicinske sestre u sobu saznajem da ovaj putimam nekih tridesetak šavova. Dizući se iz kreveta uz uzasnu boluglavi trazin u gaćama duvan imozda koji zaboravljeni piz dopa, a kako horsa nikad nije ostalo zadovoljan san duvanon. Paleći duvan počinjem se sjećati jučerašnjeg dana i one svađe sa staron. Pošto samizvara sve prijatelje bija san uglavnom sam i bilo je sve teže doćido para za heroin. Kad su mi propale sve kombinacije već san bija prilično nervozan, jer je kriza bila sve jača i bol u kostima neizdrziva. Odlučija san se na zadnju šemu—otić doma tlačit staru. Nakon što san sve iz kuće proda i potrošija brdo para za neuspješna lječenja, još uvik san ima obraza ić’ staru pitat para. Nakon uobičajeni uvjeravanja da mi nije za drogu, nego da san dužan pare, počinje svađa. Deremo se po stanu, ja pitan sto kuna, a stara da će me izbacit iz kuće. Vidija sanda neće bit ništa od moji kuna. Snimija san materi na vratu zlatnilanac. Tako u dernjavi ja sam doša do vrata. Kad je ona došla da zatvori ja san uvatija lanac i povuka. Kako nije puka iz prve drugi putsam ga svon snagom istrgnija i zaletijase niz skale. Nije me bilo briga što to sve radin svojoj materi. Bitnoje bilo da ja imam lanac u ruci i da skinen krizu. Nakon šta sanproda lanac i dobro se ufura počeja san razmišljat kako se moram popravit i da je ovaj zivot bez veze. Ali to je uvik tako dok ponovo nedođe kriza i sve iz početka. Bez prijatelja i bolje sutra najbolje sedobro sredit s još dopa i cugei zaboravit sve probleme...
Jednog dana su mi prišli neki momci s pričom da su i oni bili kao ja i da mi zele pomoć. Zna san da ne mogu pobić od heroina, ali od policije mogu - poša sans njima u Reto centar. Svaki dan sam gleda te momke i vidija da imaju neku radost, a ja nisam vidija puno razloga za bit turbo radostan. Jedan momak mi je reka da pokušam trazit Boga, da nemam šta izgubit. I tako sam se ja jedno jutro diga i nisam ima pojma kako da trazim Boga pa sam piva onu pismu od Čorbe “Ako te ima pomozi mi Boze, duša mi je tako umorna”. Nekoliko dana kasnije sam zamolija Boga da mi oprosti sve moje grijehe i zbilja sam povjerova u Krista i da je sve šta piše u Bibliji istina. Nakon toga sam se osjeća super. Shvatio sam da je ZIVOT VIŠE.
Evo jednog obraćenja od mog poznanika!
Oni koji imaju problema sa drogom mogu se javiti njemu!
[Vrh] Go down
loveyou

Female
Broj postova : 11

PostajNaslov: Re: Metanoja = OBRAĆENJE!   Metanoja = OBRAĆENJE! Emptypet svi 23, 2008 4:30 am

....

Zadnja promjena: loveyou; ned lip 08, 2008 9:52 am; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh] Go down
patriot_1

PostajNaslov: Re: Metanoja = OBRAĆENJE!   Metanoja = OBRAĆENJE! Emptypet svi 23, 2008 5:24 am

Hm,,,iako mi je tvoja priča dosta poznata,,,ne toliko,sad još više ,,sad znam više,,,bila me muka čitati.Pogotovo početak!
Zašto?
Jer boli.(mene)..toliko je bolna da je to strašno!
A onda,hvala Bogu,,,novi život ,,,spasenje,,i fizičko i duhovno!
Čini mi se da i ljudi koji te nisu razumili i nanijeli ti bol nakon svega,kad bi se ti otvorila i ispričala sve,nisu toga bili svjesni,kao ni oni što razapinju Isusa a On kaže "Oprosti im Oče,oni neznaju što čine!"
Imam dojam da je đavo mislio da te ima,tvoj život...tebe ,,,a onda te izgubio pa te hoće ranjavati preko njih!
Hvala Bogu za tebe!
Bog iscjeljuje sve naše rane!
Oprani krvlju Kristovom,sveti smo,bez obzira na prljavštinu kojom su nas prljali!
"Što je ženo,,,nitko te ne osudi!"
"Nitko Gospodine!"
"Ni ja te ne osuđujem!"
Reče Isus onoj koja je svjesno grešila!
Što će tek reći tebi koja nisi grešila nego su te na zlo silili drugi?
Već sad si blagoslov mnogima!
BTB
[Vrh] Go down
loveyou

Female
Broj postova : 11

PostajNaslov: Re: Metanoja = OBRAĆENJE!   Metanoja = OBRAĆENJE! Emptypet svi 23, 2008 6:48 am

Hvala za ove divne rijeci!
[Vrh] Go down
mossad21
admin
mossad21

Male

PostajNaslov: Re: Metanoja = OBRAĆENJE!   Metanoja = OBRAĆENJE! Emptysub svi 24, 2008 11:10 am

patriot_1 je napisao/la:
Hm,,,iako mi je tvoja priča dosta poznata,,,ne toliko,sad još više ,,sad znam više,,,bila me muka čitati.Pogotovo početak!
Zašto?
Jer boli.(mene)..toliko je bolna da je to strašno!
A onda,hvala Bogu,,,novi život ,,,spasenje,,i fizičko i duhovno!
Čini mi se da i ljudi koji te nisu razumili i nanijeli ti bol nakon svega,kad bi se ti otvorila i ispričala sve,nisu toga bili svjesni,kao ni oni što razapinju Isusa a On kaže "Oprosti im Oče,oni neznaju što čine!"
Imam dojam da je đavo mislio da te ima,tvoj život...tebe ,,,a onda te izgubio pa te hoće ranjavati preko njih!
Hvala Bogu za tebe!
Bog iscjeljuje sve naše rane!
Oprani krvlju Kristovom,sveti smo,bez obzira na prljavštinu kojom su nas prljali!
"Što je ženo,,,nitko te ne osudi!"
"Nitko Gospodine!"
"Ni ja te ne osuđujem!"
Reče Isus onoj koja je svjesno grešila!
Što će tek reći tebi koja nisi grešila nego su te na zlo silili drugi?
Već sad si blagoslov mnogima!
BTB

bravo pat odlicno receno
ali ljudi nazalost
imaju oci a nevide
imaju usi a necuju
a vecina se njih pravi velikim krscanima
hmmmmmmmmmmmm------------
moz mislit
[Vrh] Go down
patriot_1

PostajNaslov: Re: Metanoja = OBRAĆENJE!   Metanoja = OBRAĆENJE! Emptypon svi 26, 2008 1:26 am

Mene je dugo mučilo pitanje ZAŠTO?
Zašto Bog dozvoli zlo,pogotovo na vjernike!
Pa sam shvatio da Bog voli i nevjernike , i na njih zlo nebi smio dopustiti!Na kraju shvatih da Bog ne dozira,ne šalje zlo.Ono se događa jer zlo činimo mi jedni drugima a i jer postoji izvor zla- sotona.U svjetu pobune protiv Boga Bog nije apsolutni gospodar.Nijedan kralj,vladar nema apsolutnu vlast ako se dobar dio podanika od njega odmetnuo i čak ratuje protiv Boga!U nebu neće biti zla,,,dotad nam je biti strpljiv i poaziti da ne izgubimo vjeru.Ostati vjeran Bogu i u zlu ,,je pobjeda!
[Vrh] Go down
mossad21
admin
mossad21

Male

PostajNaslov: Re: Metanoja = OBRAĆENJE!   Metanoja = OBRAĆENJE! Emptypon svi 26, 2008 1:50 am

patriot_1 je napisao/la:
Mene je dugo mučilo pitanje ZAŠTO?
Zašto Bog dozvoli zlo,pogotovo na vjernike!
Pa sam shvatio da Bog voli i nevjernike , i na njih zlo nebi smio dopustiti!Na kraju shvatih da Bog ne dozira,ne šalje zlo.Ono se događa jer zlo činimo mi jedni drugima a i jer postoji izvor zla- sotona.U svjetu pobune protiv Boga Bog nije apsolutni gospodar.Nijedan kralj,vladar nema apsolutnu vlast ako se dobar dio podanika od njega odmetnuo i čak ratuje protiv Boga!U nebu neće biti zla,,,dotad nam je biti strpljiv i poaziti da ne izgubimo vjeru.Ostati vjeran Bogu i u zlu ,,je pobjeda!

Bog je apsolutni gospodar ali nam je dao slobodnu volju nemoj me krivo shvatiti
dao je Bog zakone zidovima ali__hoces li se ti toga pridrzavati......
pa idobar dio nevjernika se vise pridrzava Bozjih zakona...............
dok neki vjernici..........moz mislit
ta Bog gleda dusu......... ne kao mi ljudi ....gledaj ovaj ima para.........
ima auto-------itd
jednog dana nece te bog pitati kakav si auto vozio---nego koliko si ljudi povezao
kakvu si kucu imao----nego koliko je ljudi prespavalo kod tebe
koliko materijalnih dobara si imao---nego kolikima si pomogao
i.t.d.
zasto ratovi zasto gubitci drgih osoba.........
ta to nije bozja volja to je ono sto mi ljudi radimo---nasa voljai nase
a ovo zadnje sto si napisao " Ostati vjeran Bogu i u zlu ,,je pobjeda
Svka cast........
to je to sto mnogi izgube ostati vjeran i u zlu e mnogi tad odu od Boga
ali neki dodju do Boga u zlu..........
ali neki smatraju da cinivsi sve sto je po zakonu i po nekim pravilima
da ce tako doci do Boga....mozda
ali ako u srcu budu okorjeli malo sutra
Bog je ljubav.... i zeli da ljude volimo...da ih cijenimo.. da gledamo Bozjim ocima ne nasim ljudskim
Bog je frajercina kakve nema saljivdjija dobrica prijatelj sve najbolje o Bogu
[Vrh] Go down
patriot_1

PostajNaslov: Re: Metanoja = OBRAĆENJE!   Metanoja = OBRAĆENJE! Emptysub lip 07, 2008 4:24 am

Moja molitva:"Bože,,molim te da blagosloviš sve koji ovo čitaju,dotakni ih svojim Duhom!"
[Vrh] Go down
Sephirot_Ha_LUX

Sephirot_Ha_LUX

Male
Posao/Hobi : Occult, mystic & magic
Registration date : 08.06.2008

PostajNaslov: Re: Metanoja = OBRAĆENJE!   Metanoja = OBRAĆENJE! Emptyned lip 08, 2008 5:44 am

Prije bi rekao paranoja.....i zaista ne bi mogao fulati... Smile veliki pozdrav patriote Very Happy
[Vrh] Go down
http://sephirot.mojblog.hr/
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Metanoja = OBRAĆENJE!   Metanoja = OBRAĆENJE! Empty

[Vrh] Go down

Metanoja = OBRAĆENJE!
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.